Wi-Taj – restauracja wietnamska i tajska

Zupy to ważny element menu zarówno kuchni wietnamskiej, jak i tajskiej. Pozwalają kucharzom pokazać swoje umiejętności wykorzystania różnych składników: przypraw, warzyw, owoców morza, czy też wyselekcjonowanych kawałków mięsa. Wszystko po to, aby zupa była aromatyczna i smaczna. Szukasz takiego połączenia? Sprawdź naszą ofertę!

Jakie zupy warto zjeść w restauracji Wi-Taj? Najlepsze propozycje

Kuchnia azjatycka charakteryzuje się między innymi tym, że wykorzystuje mocno zróżnicowane składniki. I nie dotyczy to wyłącznie dań ostrych! Bez większych problemów coś dla siebie znajdą w niej miłośnicy kompozycji słodko-kwaśnych, lekko słonych lub łagodnych. Dobrym tego przykładem są zupy, które zazwyczaj przygotowywane są w kilku wersjach. Poniżej opisujemy pozycje dostępne w naszym menu. Sprawdź, czym się wyróżniają i zaplanuj wizytę w Wi-Taj.

TOM YUM KUNG – ostro-kwaśna zupa tajska

Coś dla miłośników ostrych potraw, przełamanych lekko kwaśnymi składnikami. TOM YUM KUNG, bo o tej zupie mowa, przygotowywana jest z grzybów shimeji, pomidorków cherry, galangi, trawy cytrynowej, z dodatkiem liścia kafiru i świeżej kolendry. Do tego dochodzi jeden składnik główny do wyboru:

  • krewetki black tiger,
  • kurczak,
  • tofu.
     

Możesz liczyć na bardzo ciekawe połączenie smaków, a jednocześnie to Ty decydujesz, jaka nuta będzie wyczuwalna w zupie. Czy będzie to danie z mięsem, owocami morza, czy może wersja wegańska.

TOM KHA – smaczna zupa z mlekiem kokosowym

Lubisz mleko kokosowe? Jeśli tak, w naszym menu znajdziesz idealną zupę dla siebie. TOM KHA to tajska ostro-kwaśna zupa z mlekiem kokosowym, dostępna w trzech odsłonach – z kurczakiem, tofu i krewetkami black tiger.

To oczywiście nie wszystkie składniki. Na talerzu wylądują też pomidory, galanga, grzyby shimeji, świeża kolendra, liść kafiru oraz trawa cytrynowa. Całość tworzy bardzo ciekawe, orientalne połączenie, którego warto spróbować.

CANH CA CHUA – zupa z pieczonej ryby

Czy można zestawić rybę z ananasem? Oczywiście! Zupa CANH CA CHUA powstaje na bazie obu składników, w towarzystwie pomidorów. Całość zostaje dodatkowo oprószona koperkiem.

Azjatycka zupa rybna to doskonały wybór wówczas, gdy chcesz spróbować czegoś oryginalnego i wyróżniającego się wyrazistym smakiem. Do tego dochodzi przyjemna kolorystyka i aromat, który z pewnością pobudzi Twój apetyt i zachęci do spróbowania kolejnych dań z naszej karty.

 

W restauracji azjatyckiej Wi-Taj w Warszawie możesz posmakować zup w różnym wydaniu. W naszym menu znajdziesz dania ostre, z rybą, warzywami, owocami morza i ciekawymi dodatkami. To kolorowe, aromatyczne i pyszne zupy, których warto skosztować przed daniem głównym, a także klasykami kuchni wietnamskiej bądź tajskiej.

Chcesz przekonać się, dlaczego są takie dobre? Zapraszamy Cię do naszej restauracji i rezerwacji stolika!  Zadzwoń pod numer +48 668 756 711 i wybierz datę. Organizujemy również imprezy dla firm i inne wydarzenia.