Miłośników dań rybnych i z owoców morza w Polsce nie brakuje. Jeśli Ty także do nich należysz, możesz mieć pewność, że w naszym menu znajdziesz coś dla siebie. Ryby i owoce morza przygotowujemy z użyciem pysznych dodatków – warzyw, ziół i przypraw, które odpowiadają nie tylko za smak, ale też za kolorystykę i niezapomniany aromat. Sprawdź, jakie potrawy serwuje Wi-Taj i już teraz zaplanuj obiad lub kolację.
Azjatyckie ryby i owoce morza – coś więcej niż jedzenie
Choć od jedzenia oczekujemy przede wszystkim wspaniałych doznań smakowych i zaspokojenia głodu, ogromne znaczenie ma również to, jak wygląda talerz i co dokładnie się na nim znajduje. Z tego powodu do każdego dania podchodzimy bardzo uważnie, tak aby zaspokoić wszystkie zmysły.
Taki efekt jesteśmy w stanie osiągnąć w głównej mierze za sprawą przemyślanego doboru głównych składników i dodatków, które często potrafią całkowicie odmienić potrawę i sprawić, że zostanie zapamiętana na długo. Przekonaj się, jak podajemy ryby i owoce morza, a także, dlaczego warto je zamówić.
CA KHO TO – karmelizowana makrela
W naszym kraju makrela ma wielu zwolenników, dlatego nic dziwnego, że akurat ta pozycja cieszy się tak dużą popularnością. Tym bardziej że składa się ona z makreli karmelizowanej, gotowanej w sosie rybnym z boczkiem, trawą cytrynową, imbirem, chili i galangą.

Wszystkie te składniki powodują, że danie staje się niezwykle aromatyczne. Możesz liczyć na ciekawe połączenie smaków, które jest w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów restauracji Wi-Taj w Warszawie. Doskonale sprawdza się na obiad, jak również na kolację.
NOM XOAI TOM – sałatka z krewetkami
Jeżeli lubisz sałatki, jest to potrawa wręcz wymarzona. Zwłaszcza gdy szukasz czegoś na ostro. Krewetki black tiger podajemy z ogórkiem, mango, cebulą, papryką, miętą, kolendrą meksykańską, marchewką, a także sosem rybnym i sosem z limonki. Całość oprószona zostaje płatkami chili.

Mamy tu do czynienia z połączeniem różnych smaków – rybnego z lekko słodkim (dzięki mango) i pikantnym. Tego typu połączenia idealnie pasują do kuchni azjatyckiej, która słynie właśnie z takich rozwiązań.
Ryby i owoce morza można podać na wiele sposobów, dlatego warto zwrócić na nie uwagę. Szczególnie gdy występują w towarzystwie dużej liczby warzyw oraz innych dodatków. A gdy kucharz użyje jeszcze świeżych ziół i przypraw, otrzymujesz ciekawą kompozycję, która gwarantuje niezapomniane doznania. Szukasz czegoś takiego? Sprawdź menu restauracji Wi-Taj w Warszawie, a następnie zarezerwuj stolik. Czekamy na Ciebie przy Placu Konstytucji 4!
